De Rikkies

Rikkies – zoals we ze liefkozend noemen – werken rechtstreeks met de scholen samen om opleiding te verzorgen en de opvolging te verzekeren om zo tot een duurzaam resultaat binnen de scholen te komen. Heb je ook een kinderyogaopleiding achter de rug en lijkt het jou wel wat onze rangen te komen vervoegen als mede-eigenaar? Laat het ons weten!

 

Carla de Vos

carla

Carla  heeft ruime ervaring binnen het Nederlands basisonderwijs als leerkracht en intern coach/begeleider. Ze begrijpt vragen van leerkrachten en directies over een gezond en veilig werkklimaat als geen ander. Het lesgeven aan hoogbegaafde kinderen hebben haar geïnspireerd kinderen ‘uit hun hoofd en in hun lijf’ te krijgen. Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd gericht op kinderyoga, mindfulness en coaching van vernieuwingsprocessen. Vanuit haar bedrijf Flow4go geeft ze als docente kinderyogacursussen en mindfulnesstrainingen.  Haar missie is: vertrouw op je eigen kracht! Een energieke, bevlogen trainer die helder kan uitleggen wat ‘Relax in de Klas’ kan brengen, zowel voor de leerkracht als voor de leerling.

 

Els Sevenants

hade

Gezondheid, je goed voelen in je vel heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Els. Dat bleef niet bij woorden. Verschillende opleidingen zoals 4-dim Bodywork, voetreflexologie, cranio-sacraal werk verruimden Els haar blik naar een meer holistisch model. Mind en body als één geheel. Niet te zweverig, met beide voetjes op de grond en met een knipoog. Dat is het motto.

Yoga bracht voor Els alles samen, werd een levenswijze die haar veel diepgang en een gelukkig-zijn brengt. Het aan de lijve ondervonden hebben wat yoga voor haar doet, is Els overtuigd dat ‘Relax in de Klas’ evenveel, zo niet meer kan doen voor kinderen de dag vandaag. Daarbij kijkt ze naar haar eigen zoon die rust vindt als hij – zoals hij het zelf zo mooi zegt – zijn ogen sluit en diep ademt naar zijn buikje.

Het is broodnodig dat kinderen ontdekken hoe ze de rust binnenin hunzelf kunnen vinden, op die manier weerbaarder worden en daardoor gelukkiger in het leven staan.

 

Ilse Grieten

Van jongs af aan stonden voeding, gezondheid en beweging centraal in Ilse’s leven. Van kleutertje tot volgroeide tiener beoefende ze gymnastiek op hoger niveau. Gymnastiek werd al snel vervangen door yoga en een nieuwe passie was geboren. Een gezonde levensstijl werd letterlijk met de paplepel meegegeven. Voeg daar nog een portie empathie en sociaal welvoelendheid aan toe en je creëert een orthopedagoge in hart en nieren.

Werken met en voor mensen loopt als een rode draad doorheen haar leven. Eerst als actief lid van de jeugdbeweging, later als orthopedagoge. De zin naar avontuur en nieuwe ervaringen brachten haar naar Azië en Zuid-Amerika waar de passie voor en kennis over yoga en gezondheid verder ontwikkelde. Het bewustzijn groeide het roer om te gooien.

Nu inspireert en motiveert ze kinderen en volwassenen via haar yogalessen en begeleidt ze mensen naar een gezondere levenswijze. Helemaal overtuigd van de visie van Relax in de klas hoopt ze nu ook kinderen en leerkrachten te inspireren en te begeleiden. Kunnen en mogen bijdragen aan de fundamenten van een leven lang wel-zijn, was dan ook dé kans om met beide handen vast te grijpen!

 

Nathalie Verhoeven

Nathalie draaide jarenlang mee in de hectische bedrijfswereld tot een burn-out haar dwong om naar zichzelf te kijken en te luisteren naar wat haar lichaam haar duidelijk wou maken. Ze had altijd al het gevoel gehad niet thuis te horen in een wereld waar alles draait om status en prestatie maar gaf er nooit voldoende aandacht aan.

Yoga was jaren eerder reeds haar redding en ook nu hielp het haar om naar binnen te durven kijken en eerlijk te zijn met zichzelf. Het gaf haar de moed om de reis naar het onbekende te beginnen…Ze gooide het roer volledig om en werkte haar opleiding Neuro Linguistisch Programmeren af om dan een Yoga teacher training te volgen in Anusara yoga. In september start ze haar opleiding tot kinderyoga docente.

Onze kinderen verdienen een wereld waar ruimte is voor rust en reflectie. Ze zijn de toekomst en het mooie is dat ze deze zelf vorm kunnen geven. Nathalie is dankbaar en gemotiveerd om via deze weg de kinderen te mogen voorzien van de nodige tools en tips om hun eigen weg te durven bewandelen in dit leven…

 

Sofie Verheirstraeten

Voldoen aan de verwachtingen, daar was Sofie goed in. Dat “de verwachtingen” niet strookten met wat bij haar paste, daar kwam ze achter toen ze voor de derde keer zichzelf voorbij holde in de o-zo-belangrijke carrière. Daar zat ze dan: huis, lieve man, geweldige dochters, mooie job. Wat deed ze verkeerd?

We verleren heel vroeg hoe we naar onszelf kunnen luisteren. We verleren hoe we ons buikgevoel kunnen gebruiken als kompas. En we verleren dat het ok is om een andere weg in te slaan.

Yoga hielp Sofie haar weg te vinden. De rust en het vertrouwen dat ze heeft deelt ze liefst met iedereen. Samen met Relax in de Klas is het doel van Sofie om de wereld een mooiere plaats te maken. Mensen terug te leren leven naar hun hart en te genieten van de kleine dingen. En dat van bij de basis, van in de kindertijd.

 

Tamara Cuypers

tamara

De rode draad in Tamara’s leven is Muzisch Zijn of simpelweg: Spelen! Als klassiek muzikante speelde Tamara vele jaren kamermuziek, solistisch en in allerlei orkesten. Als leerkracht (vooral in het Deeltijds Kunstonderwijs) werkt ze al 20 jaar met kinderen en volwassenen. Ze geeft regelmatig workshops muzische vorming of lezingen op pedagogische studiedagen.

En net zoals alles in het leven cyclisch is, zo heeft Tamara na het werken/spelen nood aan rust (de batterij opladen), en na rust gaat ze weer aan de slag. Maar Tamara ontdekte dat ze door yoga en mindfulness te gaan doen ook leerde te ontspannen in de inspanning. Ze ontdekte dat je batterij zo wat langer mee gaat en dat je meer kan genieten van het moment, van het (muziek) spelen, lesgeven, les krijgen, werken, of wat je ook aan het doen bent. Om haar leerlingen ook hierin beter te kunnen begeleiden heeft Tamara zich bijgeschoold als kinder- en tieneryogadocente/ holistisch kinderyogatherapeute en geeft ze daarnaast ook mindfulness aan kinderen, tieners en volwassenen. Relax in de Klas is dan ook haar gedroomde biotoop! Ze hoopt via Relax in de Klas heel veel kinderen, hun leerkrachten en directies te mogen inspireren om elke dag bewust rustmomentjes in te bouwen en hen te mogen meevoeren op de golven van doen en (laten) zijn. Muzisch Zijn?

 

Trude Piepers

Ruim 20 jaar werkt Trude met kinderen op verschillende terreinen. Telkens opnieuw een feest om dit te doen! De laatste jaren merkte ze in haar rol als zorgcoördinator en leerkracht hoe bijzonder en belangrijk het is om kinderen te helpen balanceren. Na vele opleidingen, navormingen en meest recent de opleiding tot (therapeutische) kinderyogadocente en kindercoach vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Samen op reis om schatten te vinden, diamanten op te graven en te slijpen , hoe leuk is dat? Mindful getint, vanuit een holistische invalshoek.
Yoga houdt haar relaxed en bewust. Dat zorgt ervoor dat alles beter gaat en lukt. Waaronder het luisteren naar haar hart en het laten uitkomen van dromen in haar leven.
Haar diepste hartenwens? Dat nog veel kinderen en volwassenen geïnspireerd raken via deze weg…
Van harte !

 

Véronique Vandersmissen

veronique

Vele jaren bracht Véronique door in grote internationale bedrijven. Een noodzakelijke tussenstap om uiteindelijk op een nieuw pad te belanden en te beseffen dat er slechts één ding is dat telt… en dat zijn wij als mens. Uit ervaring weet ze hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en jezelf de nodige aandacht te geven op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Yoga en relaxatie zijn een ideale manier om naar je lichaam te luisteren. Ze ontmoet rondom zich meer en meer mensen die op zoek zijn naar rust en evenwicht in deze hectische maatschappij; een maatschappij waar wij als volwassenen het verleerd hebben af en toe eens ‘te stoppen’. Als mama van twee jonge dochters vindt ze het dan ook een fantastische opportuniteit om mee te kunnen bouwen aan een meer evewichtige samenleving waarin de kinderen van vandaag de volwassenen van morgen zijn…

Wil jij het ook graag stil krijgen in je klas zonder je stem te verheffen?

Screen shot 2018 02 28 at 15.28.24

Download dan ons gratis eboek! Meer dan 5000x aangeklikt op Klascement!

Beloofd, we houden het zen! Spam vinden we zelf ook helemaal niet leuk! Je kan op elk gewenst moment uitschrijven. Powered by ConvertKit
Offerte aanvragen